detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
22.11.2018 17:40
Іллєнко проти підтримки фільмів продюсерів, які провалили промокампанію
Іллєнко проти підтримки фільмів продюсерів, які провалили промокампанію
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що не бачить сенсу виділяти державні кошти на прокатні фільми для масового глядача, продюсери яких раніше провалювали промокампанії своїх стрічок.

Про це Пилип Іллєнко сказав сьогодні, 22 листопада, на круглому столі «Яке кіно потрібно українському глядачеві?», організованому Держкіно.

Коментуючи питання невисоких касових зборів переважної більшості українських стрічок, пан Іллєнко зазначив, що багато українських продюсерів приділяють замало уваги промотуванню своїх проектів і починають займатися рекламою, пошуком дистриб’ютора та перемовинами з кінотеатрами тільки тоді, коли виробництво фільму вже закінчено. 

«Це грандіозна помилка. Відрегулювати це можливо, очевидно, лише одним способом – перестати давати цим людям державні гроші на кіно. Принаймні, на те, яке позиціонується як кіно для масового глядача. Я не бачу сенсу давати гроші на мейнстрімне прокатне кіно людям, які вже не раз провалили свої промокампанії, а такі випадки є», – сказав він.

Голова Держкіно також зазначив, що буде обговорювати це питання з новою Радою з державної підтримки кінематографії і в подальшому цей критерій може впливати на майбутній розподіл коштів на створення фільмів, розрахованих на широкого глядача.

Пан Іллєнко додав, що наступного року, ймовірно, Держіно виділятиме по 250 тис. грн на промо українських фільмів.

У цілому 500 млн грн, якими розпоряджатиметься в 2019 році Держкіно, буде розподілено таким чином: 140 млн грн - на завершення виробництва фільмів, що вже були запущені в роботу; близько 150 млн грн - на фінансування нових проектів-переможців пітчингу; решта - на внесок до «Єврімаж», зарплати членам Ради з державної підтримки кінематографії, Центр Довженка, кінофестивалі, промокампанії стрічок тощо.  

Фото: Світлана Григоренко

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY