detector.media
21.11.2018 13:14
У США сенатори просять Трампа з’ясувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі
У США сенатори просять Трампа з’ясувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі
Члени Комітету з міжнародних відносин Сенату США надіслали президенту Дональду Трампу лист з вимогами вирішити питання про те, чи несе відповідальність за вбивство журналіста Джамала Хашоггі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на АР.

Зокрема сенатор від штату Теннессі Боб Коркер і сенатор від штату Нью-Джерсі Роберт Менендез написали лист Президенту США Дональду Трампу з проханням провести розслідування відповідно до Глобального акту про права людини імені Магнітського.

За повідомленням медіа, лист було направлено президенту Трампу після того, як той заявив, що не розриватиме контакти з Ер-Ріядом, не зважаючи на можливість того, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман міг знати про плани вбивства журналіста Хашоггі.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

15 листопада Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Сауда аль-Кахтані, його підлеглого Махер Мутреба, генерального консула Саудівської Аравії Мохаммеда Алотабібі та ще 14 осіб через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY