detector.media
20.11.2018 16:06
У Москві суд визнав законним штраф головреду The New Times Євгенії Альбац
У Москві суд визнав законним штраф головреду The New Times Євгенії Альбац
20 листопада у Росії московський суд визнав законним адміністративний штраф головному редактору журналу The New Times Євгенії Альбац у розмірі 30 тис. руб за несвоєчасне надання в наглядовий орган Роскомнагляд даних про іноземні джерела фінансування видання.

Таким чином, суд не задовольнив скаргу захисту та залишив чинною постанову суду першої інстанції, про що просила прокуратура, повідомляє «Крим.Реалії».

Пані Альбац заявила про репресивний характер рішень про штрафи.

Нагадаємо, у жовтні суд у Москві оштрафував інтернет-журнал The New Times і його головного редактора Євгенію Альбац на 22 мільйони 280 тисяч рублів. Невиплата штрафу означатиме банкрутство і закриття видання, яке існує з 1943 року.

Видання The New Times також оскаржило штраф. Позов журналу має бути розглянутий найближчим часом.

Нагадаємо, 26 жовтня московський мировий суддя призначив журналу The New Times і його головному редактору Євгенії Альбац штраф в 22 млн рублів за статтею про ненадання або несвоєчасне надання редакцією інформації про отримання грошових коштів. У таку суму оцінюється обсяг фінансування журналу з весни 2017 року по зиму 2018.

Як відомо, у січні Держдума Росії прийняла у першому читанні законопроект, який дозволить визнавати фізичних осіб іноземними ЗМІ, які виконують функції «іноземного агента». Комітет захисту журналістів закликав РФ відмовитися від цього законопроекту.

Згодом головред повідомила, що з 9 по 13 листопада доброчинці пожертвували на підтримку The New Times понад 21 млн руб.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY