detector.media
20.11.2018 14:12
За підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка внесено 2 млн грн застави – Нацполіція
За підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка внесено 2 млн грн застави – Нацполіція
20 листопада внесена застава за Вадима Мельника, підозрюваного в організації вбивства журналіста Василя Сергієнкаа

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

«Сьогодні за підозрюваного в організації катування та вбивства Василя Сергієнка Вадима Мельника, мабуть, його колишнім "господарем", вже внесена застава у 2 млн грн», – написав він.

Пан Аброськін також додав, що 20 листопада відбудетсья розгляд апеляційної скарги на рішення Соснівського суду Черкас про звільнення Мельника під заставу.

 Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Як повідомляють ЗМІ, у викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

У листопаді 2018 року Вадиму Мельнику, ідозрюваному в організації вбивства журналіста, змінили запобіжний захід.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY