detector.media
19.11.2018 20:35
Луценко заявив, що справа про перешкоджання журналісту Марусенку депутатом Пономарьовим «досить тупикова»
Луценко заявив, що справа про перешкоджання журналісту Марусенку депутатом Пономарьовим «досить тупикова»
Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував, як просувається розслідування дій нардепа Олександра Пономарьова, який забрав мобільний телефон у журналіста «Цензор.нет» Івана Марусенка.

Про це повідомляє «Цензор.нет».

«Проводимо дорозслідування. Взагалі ситуація досить тупикова. Ця справа була розглянута комітетом і відправлена до Верховної Ради, а з Верховної Ради через предканікулярну ситуацію відправлена до ГПУ. Закон, з одного боку, не передбачає повернення до справи без якихось нових ознак. Які нові ознаки можна встановити в тому правопорушенні - поки що прокурори не змогли дати відповідь. Працюємо над цією справою також», - сказав він.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи «Воля народу» Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа. Політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.нет» Івана Марусенка.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідуваннь за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Згодом журналіст Марусенко розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ.

18 травня стало відомо, що генпрокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України із групи «Воля народу» Олександра Пономарьова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY