detector.media
19.11.2018 19:26
Кирило Лукеренко став стипендіатом програми Національного фонду підтримки демократії
Кирило Лукеренко став стипендіатом програми Національного фонду підтримки демократії
Американський Національний фонд підтримки демократії (NED) оголосив стипендіатів програми 2018 року. Серед них - виконавчий директор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко.

Про це повідомляє прес-служба NED.

В цьогорічній програмі Reagan-Fascell Democracy візьмуть участь представники Бірми, Грузії, Гани, Ірану, Філіппін та України. Стипендіальна програма Рейгана-Фаселла є програмою з міжнародного обміну, що надає можливість активним борцям за демократію, вченим та журналістам з різних країн провести 5 місяців у Національному фонді підтрики демократії у Вашингтоні для здійснення незалежних досліджень у сфері демократії окремої країни або регіону. 

Зазначається, що під час участі в програмі пан Лукеренко проведе дослідження громадських засобів масової інформації в США, щоб на підставі зроблених висновків скласти дорожню карту для сталого середовища громадських медіа в Україні.

Кирило Лукеренко навчався у Національному університеті ім. Т.Г. Шевченка та в університеті Південної Кароліни (США).

Проходив практику на «Радіо Свобода» у Празі та на «Голосі Америки» у Вашингтоні. Був власним кореспондентом газет ВВ в Лондоні та «День» в Будапешті, висвітлював події в Україні, Білорусі та Молдові для інформаційної агенції Deutsche Presse-Agentur. Автор документальних серіалів «Забута державність» (1993) і «Таємниці України» (2006).

Працював продюсером і спецкореспондентом української служби BBC у Лондоні та Києві, шеф-редактором служби новин «Нового каналу», редактором випуску «Подробностей» на «Інтері». Вів програму «Агенти впливу» на телеканалі НТН. Кілька місяців був редактором програми на каналі ТВі (до зміни власника 2013 року). З літа 2013 року був головним редактором «Громпдського радіо», а 30 серпня 2018 року став його виконавчим директором.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY