detector.media
19.11.2018 13:15
Трамп назвав аудіозапис у справі про вбивство Хашоггі «дуже жорстким» і «жахливим»
Трамп назвав аудіозапис у справі про вбивство Хашоггі «дуже жорстким» і «жахливим»
Президент США Дональд Трамп заявив, що він не має бажання прослуховувати аудіозапис, наданий турецькою владою, на якому нібито зафіксовано вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Трам стверджує, що й так знає зміст аудіозаписів

Про це повідомляє видання DW. 

«У нас є запис. Я не хочу слухати плівку, немає жодної причини для мене, аби прослухати її», – сказав Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News, яке показали в ефірі в неділю, 18 листопада.

Президент США назвав запис «дуже жорстоким», «жахливим» та «сповненим страждань». За словами Трампа, він запитував у своїх радників, чи варто йому прослухати запис, і ті відрадили його від цього. «Я знаю все, що міститься на цій плівці, без прослуховування», – сказав він.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

15 листопада Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Сауда аль-Кахтані, його підлеглого Махер Мутреба, генерального консула Саудівської Аравії Мохаммеда Алотабібі та ще 14 осіб через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY