detector.media
19.11.2018 10:49
Луцькі журналісти повідомляють про перешкоджання під час концерту гурту Kazka
Луцькі журналісти повідомляють про перешкоджання під час концерту гурту Kazka
У Луцьку знімальна група світського інтернет-проекту «Солодкий вікенд» повідомила, що 15 листопада власники клубу «ХХІ століття» забороняли вести зйомку концерт гурту Kazka.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на журналістку проекту Наталю Войтович.

«На клубному концерті групи “Kazka” власники луцького клубу “ХХІ століття” забороняли знімати мені та моєму оператору через те, що у нас немає їхнього (власників) погодження», – розповіла журналістка.

Вона додала, що організатори концерту акредитували їхній проект для висвітлення заходу.

«Я вела перемовини з безпосередніми організаторами дійства і вони наш проект (“Солодкий вікенд”) акредитували. Матеріал у нас не вилучили, але просто заборонили знімати. Клуб у поганому, занедбаному стані – можливо, через це і власники не хотіли присутності преси», – зазначила пані

До поліції знімальна група не зверталася: «Ми не зверталися, бо ми самовільно лишилися і ніхто нас із закладу не вигнав».

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 201 випадок порушення свободи слова у 23 регіонах. З них 147 випадків стосувалися саме фізичної агресії щодо журналістів. Регіоном-лідером за кількістю порушень прав журналістів з початку року так і залишається Київ з областю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY