detector.media
18.11.2018 16:05
Фейгін заявив, що після справи Сущенка більше не займатиметься політв'язнями
Фейгін заявив, що після справи Сущенка більше не займатиметься політв'язнями
Захисник Марк Фейгін, якого в квітні позбавили адвокатського статусу, заявив, що після справи засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка більше не займатиметься «політичними справами».

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Мене в квітні позбавили адвокатського статусу за три твіти, в одному з яких містилася нецензурна лексика на адресу Кремля. Вони давно хотіли це зробити. Зараз я беру участь в судових процесах по оскарженню цього рішення. У російській судовій системі шансів ніяких, але сподіваюся дійти до Європейського суду і там добитися скасування цього злочинного рішення. І закінчую свою останню справу: Сущенко, український журналіст, якого в 2016 році заарештували і звинуватили в шпигунстві, зараз він відбуває покарання в Кіровській області в ІК-11. Навколо мене є група прихильників, адвокатів, які продовжують мою роботу, а я представляю інтереси Сущенка в Європейському суді з прав людини. Це останнє моє діло. Незалежно від того, поверну я собі статус чи ні, займатися політичними справами як адвокат я більше не буду, оскільки судова система повністю зруйнована», - сказав захисник.

Фейгін додав, що домогатиметься обміну Сущенка на когось із засуджених в Україні росіян.

«Виключити для себе, що я поїду з Росії, я не можу. Але тим не менше, я спробую ще завершити справу Сущенка. Він зараз сидить в Кіровській колонії, я хочу потрапити до нього для того, щоб все-таки домогтися обміну його на когось із російських громадян, яких засуджено в Києві. Тоді вже я буду більш вільний у тому, щоб вибирати собі місце проживання», - зазначив він.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. 

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

8 жовтня журналіста етапували до колонії. У процесі етапування з СІЗО «Лефортово» український журналіст Роман Сущенко був поміщений у збірний пункт російської в'язниці «Матросская тишина».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY