detector.media
16.11.2018 20:15
Підозрюваному в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка змінили запобіжний захід
Підозрюваному в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка змінили запобіжний захід
Раніше ймовірному організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про зміну запобіжного заходу повідомив у Facebook перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

«Сьогодні суддя Соснівського суду Черкас "привітав" всіх журналістів зі святом - змінив міру запобіжного заходу організатору вбивства громадського діяча та журналіста Василя Сергієнка обгрунтувано підозрюваному Вадиму Мельнику, якого ми розшукували практично два роки. За рішенням суду йому, як організатору, призначена альтернатива - застава у 2 млн грн, Горбенку, обгрунтованому підозрюваному одному з виконавців - 800 тис. грн. До речі, Мельник в ході слідчих дій замовника не назвав», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Як повідомляють ЗМІ, у викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY