detector.media
15.11.2018 11:45
Журнал «Театрально-концертний Київ» запускає онлайн-версію
Журнал «Театрально-концертний Київ» запускає онлайн-версію
Журнал «Театрально-концертний Київ», що висвітлює мистецьке життя Києва, повідомляє про запуск власного сайту

Про це йдеться в релізі журналу.

За словами головної редакторки журналу Людмили Олтаржевської, створення сайту підтримав Український культурний фонд.

«Реформування державних та комунальних  ЗМІ, звісно ж,  торкнулося і нашого видання, – коментує вона. – І оскільки для друкованої періодики, а особливо мистецького спрямування, часи нині не надто сприятливі,  ми вирішили всі сили спрямувати на створення веб-сайту "Театрально-концертний Київ"».

За словами головреда, робота над запуском ресурсу www.tkk.media завершується, а повноцінно він запрацює вже з 1 грудня.

«Хоча я вірю, що незабаром часопис продовжить виходити і в друкованому форматі, такої  впевненості мені додала розмова із  головою НСТДУ Богданом Струтинським», – додала головред.

Перша назва часопису, що виходить з 1936 року, – «Театральна декада».  Згодом журнал перейменували на «Театральний Київ». На початку 1970-х років він отримав назву «Театрально-концертний Київ». Журнал висвітлює мистецьке життя столиці, прем’єри і концерти, ювілеї і бенефіціанти, виставки та новинки кіно… Засновники – Міністерство культури та Національна спілка театральних діячів України.

Нагадаємо, у грудні 2017 року «Детектор медіа» писав про заборгованість по виплаті заробітної плати близько 900 тис грн. державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво».  У ДП входять дві україномовні газети та п’ять журналів (газети «Культура і життя», «Кримська світлиця», журнал «Музика», «Українська культура», «Театрально-концертний Київ», «Український театр», «Пам’ятники України: національна спадщина»). Директор підприємства Андрій Щекун повідомив «Детектору медіа», що заборгованість спричинена недофінансуванням Мінкультом

У Мінкульті «Детектору медіа» повідомили, що держава не утримує ДП «НГЖВ», а з питань заборгованості порадили звернутись до директора підприємства Щекуна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY