detector.media
14.11.2018 19:00
Семочко позивається проти журналістів програми «Наші гроші» та каналу «24», який її транслює
Семочко позивається проти журналістів програми «Наші гроші» та каналу «24», який її транслює
Раніше в програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» розповіли про журналістське розслідування щодо колишнього високопосадовця СБУ, а нині першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Зокрема йшлося про те, що він на чолі економічної контррозвідки СБУ втручався у закупівлі ліків для діалізу, що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів. Яку саме інформацію позивач хоче спростувати – поки що невідомо.

Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на державний портал судової влади.

Зазначається, що позов про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування начебто недостовірної інформації подано до автора розслідування «Розвідкою по нирках» Лесі Іванової, ведучого програми «Наші Гроші» Дениса Бігуса, а також ПрАТ «ТРК Люкс» – 24 каналу, який транслює програму.

Слухатися справа буде в Голосіївському суді м. Києва. Суддею, згідно з авторозподілом, призначено Олександру Колдіну.

На думку юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info), позов Семочка може бути розцінений як спроба тиску на журналістів, оскільки наразі інформація, викладена в журналістському розслідуванні, перевіряється в рамках двох кримінальних проваджень - НАБУ і СБУ. Семочко подав позов до журналістів, не дочекавшись результатів офіційних розслідувань цих органів.

Нагадаємо, в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» журналісти заявили, що Сергій Семочко, будучи на чолі економічної контррозвідки СБУ, втручався у закупівлі ліків для діалізу, вимагаючи «відкати», що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів. Постачальники ліків у розслідуванні заявили, що через це померло близько 200 паціентів. 

Журналісти також заявили, що за останні три роки члени родини Семочка купили три маєтки в Козині загальною вартістю близько 8 млн дол., що не корелює з офіційними доходами родини. Крім того, журналісти заявили, що родина Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю у мільйони доларів, а у членів його родини нібито є громадянство Росії.

16 жовтня на телеканалі ZIK вийшло інтерв'ю із заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергієм Семочко. На вихід інтерв'ю відреагували користувачі мережі.

17 жовтня під Адміністрацією Президента в Києві активісти і журналісти вимагали від Петра Порошенка прокоментувати результати журналістських розслідувань проти високопосадовців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY