detector.media
13.11.2018 20:55
CNN позивається проти Адміністрації Трампа через позбавлення журналіста акредитації в Білому домі
CNN позивається проти Адміністрації Трампа через позбавлення журналіста акредитації в Білому домі
Кореспондента телеканалу CNN Джима Акосту позбавили акредитації в Білому домі після того, як його звинуватили в грубому поводженні з асистенткою.

Про позов повідомляється на сайті CNN.

На думку CNN, у Білому домі порушили першу поправку конституції США про право на свободу преси. Канал вимагає негайно повернути Джиму Акості акредитацію до Білого Дому, а також хоче отримати компенсацію.

«Хоч наше клопотання конкретно про CNN та Акосту, це могло статися з ким завгодно. Якщо їх не оскаржувати, дії Білого Дому можуть створити небезпечний прецедент і вплинути на діяльність будь-якого журналіста, який пише про наших посадовців», - зазначили у CNN.

Нагадаємо, що акредитацію журналіста відкликали після того, як під час прес-конференції в нього відбулася перепалка з президентом США Дональдом Трампом. Джим Акоста намагався запитати президента про розслідування щодо кібервтручання Росії. Він не віддавав мікрофон асистентці та знову й знову ставив питання. Дональд Трамп назвав журналіста грубою та жахливою людиною й сказав, що CNN має бути соромно за те, що на каналі працює такий репортер.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY