detector.media
13.11.2018 11:17
Партія Ляшка заплатила за рекламу на «112 Україна» і NewsOne майже 2 млн грн з держбюджету – Комітет виборців України
Партія Ляшка заплатила за рекламу на «112 Україна» і NewsOne майже 2 млн грн з держбюджету – Комітет виборців України
За повідомленням Комітету виборців України (КВУ), упродовж липня-вересня 2018 року Радикальна партія Олега Ляшка оплатила рекламу на телеканалах «112 Україна» та NewsOne за гроші, отримані із державного бюджету України

Про це йдеться в релізі КВУ.

За даними Комітету, партія Ляшка витратила на рекламу на ТБ 3 млн грн, з яких 900 тис бюджетних гривень отримав телеканал «112 Україна». Гроші було перераховано наприкінці серпня ТОВ «Інформаційне агентство «112-Україна» за «розміщення інформаційного відеоматеріалу в ефірі телеканалу», уточнює КВУ.

Ще 900 тис. грн, за даними Комітету, отримала ТОВ «Новини 24» за «розміщення інформаційних роликів в ефірі телеканалу «NewsOne». КВУ зазначає, що у звіті телеканал названо «NEWSONT», але, швидше за все, припускають у Комітеті, це граматична помилка.

За даними КВУ, Радикальна партія не вперше платить за рекламу на цих телеканалах за бюджетні кошти. У ІІ кварталі 2017 року партія перерахувала ТОВ «Інформаційне агентство 112-Україна» 3 млн. бюджетних гривень, у ІІ кварталі 2018 року – 1,7 млн грн, зазначає КВУ.

«З одного боку, Радикальна партія підтримує санкції щодо «112» каналу та NewsOne, звинувачуючи їх в російській пропаганді. З іншого боку, за місяць до голосування в Раді перераховує цим каналам значні суми коштів за розміщення рекламних роликів, що виглядає, м’яко кажучи, нелогічно. При цьому мова йде про витрачання саме державних коштів, отриманих партією з бюджету», – наголосив голова КВУ Олексій Кошель.

Загалом, за даними Комітету, у липні-вересні РПЛ витратила 12,9 млн грн. Третину коштів, 4,8 млн., партія спрямувала на рекламу (3 млн – на рекламу на ТБ і 1,5 млн – на друковані ЗМІ).

«При цьому із 12,9 млн. витрат лише 87 тис. грн. були власними коштами партії. Решта – гроші із Держбюджету», – зауважують в КВУ.

Нагадаємо, упродовж квітня-червня 2018 року парламентські політичні партії сукупно витратили 150,2 млн. грн. Третину всієї суми було спрямовано на оплату рекламних матеріалів – 46,3 млн. Найбільше витратили на рекламу ВО «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка. 

7 вересня народна депутатка України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що із наближенням виборів створюються передумови для матеріалів замовного характеру в ЗМІ та акцентувала на необхідності внесення змін до виборчого кодексу в частині агітації.Вона також зазначила, що власники каналів забезпечують підтримку кандидатам в президенти.

У вересні Комітет виборців України закликав політичні партії та потенційних кандидатів у Президенти України відмовитися від розміщення рекламних матеріалів до офіційного старту виборчої кампанії.

За даними КВУ, з квітня по вересень 2018 року ВО «Батьківщина» витратила на рекламу «Нового курсу» близько 100 млн грн, які отримала як внески на користь партії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY