detector.media
12.11.2018 10:44
Джамаля Хашоггі задушили пластиковим пакетом – турецький журналіст
Джамаля Хашоггі задушили пластиковим пакетом – турецький журналіст
Журналіст газети Turkish Daily Saba Назіф Караман розказав виданню Al Jazeera подробиці вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі

Про це пише Al Jazeera.

За його словами, згідно з аудіозаписом з консульства, вбивство тривало близько семи хвилин і останні слова Хашоггі були такими: «Я задихаюся. Заберіть цей пакет з моєї голови, в мене клаустрофобія».

Караман також розказав, що вбивці поклали на підлогу пластикові пакети, перш ніж розчленовувати тіло Хашоггі. Журналіст каже, що процес тривав 15 хвилин і його очолював голова саудівської наукової ради з криміналістики Салах аль-Тобаігі.

За словами журналіста, турецька поліція закінчує пошук тіла, але кримінальне розслідування щодо вбивства Хашоггі буде продовжуватися.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY