detector.media
11.11.2018 14:09
Президенти США та Туреччини обговорили можливу відповідь на вбивство журналіста Хашоггі
Президенти США та Туреччини обговорили можливу відповідь на вбивство журналіста Хашоггі
Президент США Дональд Трамп та його турецький колега Таїп Ердоган обговорили, як можна відповісти на вбивство в минулому місяці саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Білого дому в неділю.

Зазначається, що розмова відбулася під час вечері світових лідерів у Парижі з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни.

Раніше Таїп Ердоган заявив, що турецька влада передала аудіозаписи вбивства журналіста Хашоггі п’яти країнам. За словами президента, аудіозаписи отримали Саудівська Аравія, Сполучені Штати, Німеччина, Франція, та Великобританія.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY