detector.media
11.11.2018 10:45
Турецька влада передала аудіозаписи вбивства журналіста Хашоггі п’яти країнам
Турецька влада передала аудіозаписи вбивства журналіста Хашоггі п’яти країнам
За словами президента Туреччини, аудіозаписи отримали Саудівська Аравія, Сполучені Штати, Німеччина, Франція, та Великобританія.

Про це повідомляє видання Daily Sabah з посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

«Ми передали записи. Ми передали їх Саудівській Аравії, передали Вашинґтону, німцям та французам, також британцям. Вони знають все, оскільки вони слухали записи і все, що на них», - сказав президент.

Директор ЦРУ Джина Гаспель, яка відвідала Туреччину минулого місяця за інформацією про розслідування, заявила, що прослухала аудіозаписи, на яких зафіксовано вбивство. До цього існування записів не було офіційно підтверджено.

За словами Ердогана, Саудівська Аравія має інформацію про особистості вбивць журналіста.

«15 людей, які прибули до Стамбулу [зі Саудівської Аравії] і які перебувають серед затриманих саудівською владою 18 осіб, безсумнівно знають, хто вбив Джамаля Хашоггі та де його тіло. Вбивці, безумовно, серед цих 15 або 18 осіб, немає потреби шукати деінде», - додав він.

Президент також вкотре закликав саудівську владу до співпраці.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY