detector.media
10.11.2018 17:00
Два фільми про події на Донбасі претендують на нагороди Європейської кіноакадемії
Два фільми про події на Донбасі претендують на нагороди Європейської кіноакадемії
За звання кращого документального фільму побореться стрічка «Віддалений гавкіт собак», а нагороду за найкращу жіночу роль може отримати Халльдоура Гейрхардсдоттір - виконавиця головної ролі у фільмі «Гірська жінка: на війні».

Номінантів на цьогорічну премію оголошено на офіційному сайті Європейської кіноакадемії.

Кращий європейський фільм:

Кращий режисер:

Краща актриса:

Кращий актор:

Кращий документальний фільм:

Як відомо, у документальному фільмі «Віддалений гавкіт собак» події розгортаються на сході України поблизу лінії фронту. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку воєнних дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші. Через цю історію у фільмі показано, що для дитини значить виростати у зоні війни.

Фільм «Гірська жінка: на війні» розповідає про п’ятдесятирічну Xаллу, яка веде самотню війну з місцевими виробниками алюмінію й готується до всиновлення маленької української дівчинки, батьки якої загинули під час війни на Донбасі.

Як повідомляв «Детектор медіа», також на нагороду Європейської кіноакадемії в номінації «Найкращий короткометражний фільм» претендує стрічка українського режисера Павла Острикова «Випуск-97».

Переможців оголосять 15 грудня на 31-й церемонії вручення премій Європейської кіноакадемії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY