detector.media
09.11.2018 21:00
У Фінляндії трьох проросійських «тролів» засудили до термінів ув'язнення та штрафів
У Фінляндії трьох проросійських «тролів» засудили до термінів ув'язнення та штрафів
Фінляндія стала першою європейською країною, в якій були винесені юридичні рішення щодо інтернет-тролів.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на Independent.

Зазначається, що один з фігурантів справи - фін російського походження Ілля Яніцкін - керівник сайту MV-Lehti, що використовувався для атак на критиків Росії, іммігрантів, євреїв і Європейський Союз. Його засудили до 22 місяців в’язниці за поширення наклепів і недбалість. Двоє інших обвинувачених отримали умовні терміни.

Також фігурантів справи зобов’язали заплатити 136 тис. євро компенсації за моральну шкоду, переслідування і наклеп щодо журналістки, яка розслідує діяльність російських інтернет-тролів, і ще двох потерпілих.

Чотири роки тому журналістка Йессіка Аро почала розслідування каналів поширення прокремлівської дезінформації в соцмережах і на сайтах. Вона одною з перших журналістів повідомила про існування російських «фабрик тролів».

Відтоді журналістці надходили погрози вбивством, проти неї висували неправдиві звинувачення, а також створювали інтернет-меми та публікували пародії на YouTube. Тролі також опублікували в мережі її домашню адресу, всю контактну інформацію і дані медичної карти.

Раніше повідомлялося, що у Чехії набирає популярності рух «ельфів» проти російських інтернет-тролів.

За даними Freedom House, 32 країни оплачують ботів, щоб маніпулювати користувачами в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY