detector.media
09.11.2018 19:23
Президент не прийняв заяву генпрокурора Луценка про відставку
Президент не прийняв заяву генпрокурора Луценка про відставку
Раніше представники громадських, благодійних, правозахисних та медійних організацій оприлюднили заяву у зв’язку зі смертю громадської діячки, представниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, в якій вимагали відставки генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 7 листопада Луценко подав президенту України заяву про відставку.

Президент України Петро Порошенко не прийняв заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про відставку. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Адміністрації президента України.

«Президент повернув заяву генпрокурора, враховуючи, що Юрій Луценко отримав вотум довіри в парламенті (лише 38 голосів «за» відставку під час рейтингового голосування)», - йдеться в повідомленні.

В АП також зазначили, що перед Луценком «стоять важливі завдання».

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою). Увечері 4 листопада у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

5 листопада представники громадських, правозахисних та медійних організацій звернулися до голів депутатських фракцій Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів.

Представництво ЄС в Україні звернуло увагу на «тривожну тенденцію» нападів на активістів та журналістів в Україні.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

7 листопада прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган підтвердила, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав президенту України заяву про відставку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY