detector.media
09.11.2018 16:40
Крисіна повертають до київського СІЗО
Крисіна повертають до київського СІЗО
Солом'янський суд Києва вирішив повернути засудженого за співучасть у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна з Торецької виправної полонії (Донецька область) у київське СІЗО.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-секретаря суду Яну Квітченко.

«9 листопада 2018 року суддя Курова ухвалила рішення, яким етапувала обвинуваченого Крисіна Юрія Валерійовича безпосередньо з Торецької вииправної колонії №2 Донецької області до Київського слідчого ізолятора для участі у розгляді даного кримінального провадження», – сказала вона.

Вона додала, що Крисін також є обвинувачуваним за статтею 296, ч.4. Йдеться про озброєний напад на АЗС «Народна» в районі аеропорту «Жуляни» на початку травня 2016 року під час якого працівників заправки побили, а одного поранили з травматичного пістолета.

Нагадаємо, що Юрій Крисін фігурує у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Раніше його також судили за вбивство журналіста В’ячеслава Веремія у 2014 році. 

Журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був побитий «тітушками» і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY