detector.media
09.11.2018 12:00
У Стамбулі в резиденції консульства Саудівської Аравії знайшли сліди кислоти – Al Jazeera
У Стамбулі в резиденції консульства Саудівської Аравії знайшли сліди кислоти – Al Jazeera
Катарський телеканал Al Jazeera з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі Туреччини повідомляє, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це пише «Європейська правда».

За даними джерела, сліди хімічних речовин та кислоти знайшли в колодязі на території резиденції генконсула. За інформацією кореспондента телеканалу, турецькі слідчі вилучили зразки зі стінок колодязя під час обшуків резиденції минулого місяця.

«Ми знаємо, що в ніч з 16 на 17 жовтня, коли турецькі слідчі працювали в резиденції і хотіли отримати повний доступ до саду і колодязя, вони не отримали дозвіл. Але їм вдалося швидко взяти зразки з верхньої частини колодязя.

Їх потім досліджували і знайшли підтвердження наявності флуоридної кислоти та інших хімікатів», – повідомив кореспондент.

Зазначимо, що 23 жовтня лідер турецької опозиційної партії Vatan Догу Перінчека повідомив, що тіло вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі знайшли в колодязі у саду в резиденції консула Саудівської Аравії у Стамбулі. 

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили.

Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

Фото: Daily Sabah

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY