detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
09.11.2018 11:44
«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)
«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)
Телеканал «1+1» повідомляє, що журналістка програми «Гроші» каналу Олена Кононенко займається розслідуванням схем незаконного продажу людських органів в Україні і їй погрожує фізичною розправою невідомий чоловік.

Про це йдеться в релізі «1+1».

За повідомленням каналу, 5 листопада журналістка почала отримувати погрози від людини, що, ймовірно, «є посередником у протизаконних операціях із органами».

«На адресу Кононенко стали надходити дзвінки та повідомлення із образами та погрозами, у яких, зокрема, зловмисник заявляє про намір забрати "безкоштовно те, що вона хотіла продати"», – повідомляє прес-служба.

8 листопада журналістка написала заяву до поліції.

Речниця київської поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Канал «1+1» звертається до усіх глядачів із проханням долучитися до впізнання людини, яка погрожує журналістці. Канал наводить фото чоловіка.

Повдіомити будь-яку інформацію канал просить за телефоном: 0444941193, або на пошту: grosh@groshi.1plus1.ua.

Нагадаємо, 2 жовтня у кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство. Наступного дня в розмові з журналістами він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському.

7 листопада «Детектору медіа» стало відомо, що Олег Барна хоче позбавлення акредитації при Верховній Раді України журналіста  Ігоря Колтунова. Він звернувся з відповідним проханням до голови Комітету свободи слова Вікторії Сюмар. Перша заступниця голови Комітету свободи слова Ольга Червакова у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що Комітет розгляне звернення найближчим часом.

Журналіст Колтунов у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що розцінює дії нардепа як переслідування свободи слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY