detector.media
08.11.2018 18:25
Оголошено тему і дати проведення IX «Книжкового Арсеналу»
22-26 травня 2019 року у Мистецькому арсеналі відбудеться IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Робоча назва теми фестивалю 2019 року - «Сусідство».

Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

У фокусі майбутнього фестивалю - тема співжиття, спільного буття на основі цінностей і домовленостей. Як у ширшому контексті: наші далекі і близькі сусіди, політичні і культурні, проблеми (добро)сусідства, партнерство і співробітництво в міжнародному вимірі. Так і у вужчому контексті: співжиття людей у межах однієї країни чи території, одного населеного пункту чи навіть будинку, про взаємопідтримку й емпатію, але також про конфлікт, протистояння або байдужість.

Тема під робочою назвою «Сусідство» звертає увагу на своїх і чужих однієї країни, на різні досвіди сусідства протягом історії, а також на те, чи знаємо літературу сусідів і як сусіди уявляли і уявляють нас. 

Під час фокус-програми учасникам і гостям фестивалю пропонують розмірковувати, якими ми є в очах одне одного і якими хотіли би бути в сприйнятті зовнішнього світу. Що варто знати про себе в дзеркалі європейських та світових культур? Як дають собі раду країни після 1989 року – року падіння Берлінського муру? 

Окрім фокус-програми, у межах фестивалю відбудуться виставкові проекти, а також кураторські й спеціальні програми від запрошених кураторів і партнерів, пройде Українська програма у співпраці із видавцями. 

Нагадаємо, «Книжковий Арсенал» вперше відбувся у 2011 році і за 8 років став одним із найпопулярніших проектів Мистецького Арсеналу. Щороку у програмі фестивалю порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів. 

Фото: rubryka.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY