detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
08.11.2018 17:50
Суд арештував екс-директора «Русь ТВ» Олега Сагана на два місяці
Суд арештував екс-директора «Русь ТВ» Олега Сагана на два місяці
8 листопада у Херсонському міському суді було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці колишньму директору телеканалу «Русь ТВ», документалісту Олегу Сагану, якого було затримано у Києві 7 листопада

«Детектору медіа» цю інформацію підтвердили у Прокуратурі АРК.

«Херсонський міський суд розглянув клопотання прокурора про міру запобіжного заходу. Винесено рішення про 60 діб арешту», – повідомила прес-секретар прокуртаури Марина Антошина.

За її словами, Олег Саган звинувачується у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, 7 листопада Служба безпеки України повідомила про затримання у Києві чоловіка, який за вказівкою російських спецслужб створив антиукраїнський канал у YouTube і розміщував там матеріали антиукраїнського змісту. 

За інформацією СБУ, він щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів та «гонорари» за виконану роботу і створення нових антиукраїнських інформаційних проектів. У РФ за допомогою кураторів він облаштував студію. Під час обшуку правоохоронці вилучили цифрове електронне обладнання, чернетки із записами сценаріїв відеороликів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY