detector.media
08.11.2018 15:00
На засіданні комісії МінТОТ намагалися вигнати журналіста – Центр інформації про права людини
На засіданні комісії МінТОТ намагалися вигнати журналіста – Центр інформації про права людини
Центр інформації про права людини повідомляє, що 7 листопада заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Юсуф Куркчі намагався вигнати із засідання комісії журналіста Центру інформації про права людини Михайла Іващенка

Про це Центр повідомляє на своєу сайті. 

За повідомленням Центру, 7 листопада мало відбутися перше засідання комісії, яка має працювати над «наданням допомоги особам, позбавленим свободи незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованих територіях та/або в Росії через громадську або політичну діяльність, а також підтримку членів їх сімей»

Центру пише, що після того, як очільнику комісії Юсуфу Куркчі доповіли про присутність у залі журналіста, він почав вимагати, аби журналіст пішов, мотивуючи тим, що засідання проходитиме в закритому режимі.

«На запитання журналіста про причини закритого режиму пан Куркчі відповів, що оскільки він очолює комісію, то до його повноважень входить вирішувати, чи буде засідання відкритим, чи закритим. Не почувши посилання на норму закону, журналіст вирішив залишиться в залі», – пише Центр.

Також повідомляється, що заступник міністра розпорядився викликати охорону та «скласти акт про те, що журналіст заважає роботі комісії», а журналіст Іващенко у відповідь викликав поліцію.

За повідомленням Центру інформації про права людини, протягом п'яти хвилин охорона вимагала, аби журналіст залишив приміщення. 

«Детектор медіа» звернувся по коментар до журналіста Іващенка та до прес-служби МінТОТу.

Фото: Центру інформації про права людини

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY