detector.media
08.11.2018 13:39
Фейгін сподівається, що Сущенка можна буде відвідати у колонії до кінця листопада
Фейгін сподівається, що Сущенка можна буде відвідати у колонії до кінця листопада
Марк Фейгін, громадський захисник засудженого у РФ журналіста Романа Сущенка, висловив сподівання, що перше побачення з його підзахисним у виправній колонії №11 Кіровської області може відбутися у листопаді

Про це пише «Укрінформ».

«Місце відбування покарання Романом Сущенком, колонія у селі Утробіно під Кірово-Чепецьком, у середній доступності від Москви. 850 км по прямій, є регулярні авіарейси до Кірова (понад година польоту). І там ще 50 км машиною, хвилин 40 їзди. Сподіваюся, що вже до кінця листопада комусь – консулам, адвокатам або родичам», – вдасться відвідати Романа – сказав він.

Фейгін також додав, що у цьому місці функціонує інтернет-система комунікації із засудженими «Рідний зв'язок».

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. 

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

8 жовтня журналіста етапували до колонії. У процесі етапування з СІЗО «Лефортово» український журналіст Роман Сущенко був поміщений у збірний пункт російської в'язниці «Матросская тишина». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY