detector.media
07.11.2018 16:45
Луценко подав заяву про відставку
Луценко подав заяву про відставку
Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав Президенту України заяву про відставку

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган.

«Так, сьогодні нещодавно (7 листопада – ред.) подав президенту заяву», – сказала вона.

«Українська правда» повідомляє, що звернулася до Адміністрації президента із питанням, чи отримав глава держави цю заяву, але в АП сказали, що Порошенко полетів з візитом до Фінляндії і перебуватиме там два дні.

Нагадаємо, 6 листопада генпрокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді заявив, що напише заяву про відставку у відповідь на заклики активістів після смерті громадської активісти Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою). Увечері 4 листопада у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акціївшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

5 листопада представники громадських, правозахисних та медійних організацій звернулися до голів депутатських фракцій Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів.

Представництво ЄС в Україні звернуло увагу на «тривожну тенденцію» нападів на активістів та журналістів в Україні.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Фото: UATV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY