detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
07.11.2018 13:43
У Києві затримали екс-директора «Русь ТВ» Олега Сагана, який розміщував на YouTube антиукраїнський контент – СБУ (ОНОВЛЕНО)
У Києві затримали екс-директора «Русь ТВ» Олега Сагана, який розміщував на YouTube антиукраїнський контент – СБУ (ОНОВЛЕНО)
Служба безпеки України повідомляє про затримання у Києві чоловіка, який за вказівкою російських спецслужб створив антиукраїнський канал на одному з відеохостингів і розміщував там матеріали антиукраїнського змісту. «Детектору медіа» стало відомо, що йдеться про колишнього директора телеканалу «Русь ТВ», документаліста Олега Сагана.

Про затримання СБУ повідомила на своєму сайті

«У межах відкритого кримінального провадження оперативники СБ України встановили, що зловмисник у 2015 році створив у інтернеті відеоканал, на якому за вказівкою представників російських організацій підконтрольних спецслужбам РФ розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у нашій країні», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, він щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів та «гонорари» за виконану роботу і створення нових антиукраїнських інформаційних проектів. У РФ за допомогою кураторів він облаштував студію. Під час обшуку правоохоронці вилучили цифрове електронне обладнання, чернетки із записами сценаріїв відеороликів. 

Фото надане джерелом «Детектора медіа» в СБУ

СБУ повідомляє, що «для уникнення відповідальності за антиукраїнську діяльність зловмисник планував переїхати на територію РФ».

Зазначимо, що раніше сайт «Украина.ру» писав про слідчі дії СБУ відносно автора декількох документальних фільмів про єдність Русі Олега Сагана, який має у YouTube канал «Россия-Украина».

У СБУ «Детектору медіа» підтвердили, що затримали саме Олега Сагана. Крім того, джерело ДМ у СБУ повідомило, що раніше пан Сагал був директором каналу «Русь ТВ».

Чоловіку оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених статтями 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо,  на початку листопада Служба безпеки України повідомила, що в Одесі, Києві та Сєверодонецьку протягом вересня-жовтня блокували діяльність дев’ятьох інтернет-агітаторів, які діяли в інтересах РФ.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY