detector.media
07.11.2018 13:15
Україна не видала Узбекистану журналіста Нарзулло Ахунжонова
Україна не видала Узбекистану журналіста Нарзулло Ахунжонова
Генеральна прокуратура України відмовила Узбекистану в екстрадиції журналіста Нарзулло Ахунжонова, якого в Узбекистані звинувачують у шахрайстві

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook директорка організації Amnesty International Ukraine Оксана Покальчук.

«ГПУ відмовила у екстрадиції узбецького журналіста Нарзулло Ахунжанова, якої вимагає влада Узбекистану! На батьківщині Ахунжанову загрожує небезпека через системну критику влади», – написала вона.

Нагадаємо, у 2017 році журналіст разом зі своєю дружиною та п'ятьма дочками прибув до України та планував просити політичного притулку, однак відразу після прильоту його затримали в аеропорту Жуляни з метою депортувати додому.

25 вересня 2017 року Солом’янський районний суд міста Києва обрав журналісту запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеному Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. 

9 жовтня стало відомо, що суд переніс розгляд скарги на тримання в СІЗО узбецького журналіста Охунжонова. 18 жовтня прокуратура ухвалила рішення про звільнення з-під варти узбецького журналіста. Згодом він отримав офіційний статус біженця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY