detector.media
06.11.2018 20:27
«Гірська жінка: на війні» отримала чотири нагороди 60-го Nordic Film Days Lübeck
«Гірська жінка: на війні» отримала чотири нагороди 60-го Nordic Film Days Lübeck
Також фільм отримав три нагороди Міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» у Трускавці.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Зазначається, що це перший випадок в історії Міжнародного кінофестивалю фільмів з країн Північної Європи у Любеку (Nordic Film Days Lübeck), коли одна стрічка виборола одразу чотири нагороди фестивалю.

Фільм «Гірська жінка: на війні» відзначили NDR Film Prize в еквіваленті 12 500 євро, Baltic Film Prize for a Nordic Narrative Film (2 500 євро), Interfilm Church Prize (5 000 євро) та Призом глядацьких симпатій (5 000 євро).

Крім того, на МКФ «Корона Карпат» у Трускавці фільм отримав Ґран-прі фестивалю за найкращий фільм, Приз фестивалю за найкращий сценарій та Приз фестивалю за найкращу жіночу роль.

Міжнародний кінофестиваль фільмів з країн Північної Європи (Nordic Film Days Lübeck) відбувається у Любеку щорічно з 1956-го року. Фестиваль проводиться муніципалітетом міста Любек за підтримки скандинавських та балтійських кіноінститутів і фондів. Багато режисерів-зірок світового кіноматографа – Білле Аугуст, Лассе Халльстрьом, Акі Каурісмякі, Фрідрік Тор Фрідрікссон та інші – свого часу дебютували в рамках кінофестивалю Nordic Film Days Lübeck. 60-й Міжнародний кінофестиваль фільмів з країн Північної Європи у Любеку проходив з 30 жовтня по 4 листопада.

Сьомий Трускавецький МКФ «Корона Карпат» відбувався з 1 по 4 листопада за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Нагадаємо, що днями картина «Гірська жінка: на війні» отримала найпрестижнішу кінопремію скандинавського регіону The Nordic Council Film Prize.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY