detector.media
04.11.2018 12:11
У Росії не виключають створення альтернативи Twitter, YouTube або Facebook, щоб «доносити свою точку зору до людей»
У Росії не виключають створення альтернативи Twitter, YouTube або Facebook, щоб «доносити свою точку зору до людей»
Заступник голови Міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій РФ Олексій Волін вважає, що Росії може «не залишитися нічого іншого», ніж створити альтернативні соцмережі.

Заяву Олексія Воліна цитують російські ЗМІ.

«Якщо Twitter, YouTube або Facebook будуть йти шляхом викидання російських і китайських ЗМІ зі свого середовища, то нам не залишиться нічого іншого, як створювати нові канали поширення, думати про альтернативні соціальні мережі і месенджери», - сказав заступник голови Мінкомзв'язку РФ.

На думку Воліна, Росії і Китаю потрібно шукати спільні підходи, щоб «мати можливість доносити свою точку зору до людей».

Повідомляється, що 1 листопада заступник міністра зв'язку визнав неефективність спроб блокування інформації в інтернеті, оскільки «люди швидко вчаться їх обходити».

Як писав Детектор медіа, нещодавно правозахисна організація Freedom House опублікувала щорічний звіт щодо свободи інтернету у світі.

Згідно звіту, найгірша ситуація зі свободою інтернету вже не перший рік спостерігається саме в Китаї, де діє тотальна цензура та блокуються всі іноземні сайти. Країна, за оцінкою правозахисників, набрала 88 балів зі 100 (по шкалі, де 0 - найкращий результат). У Росії - 67 балів, в Украіни - 45.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY