detector.media
04.11.2018 10:45
Наказ вбити журналіста Хашоггі надійшов від вищих чиновників Саудівської Аравії - Ердоган
Наказ вбити журналіста Хашоггі надійшов від вищих чиновників Саудівської Аравії - Ердоган
Розпорядження про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в стамбульскому консульстві надійшло від вищих чиновників уряду Саудівської Аравії, вважає турецький президент. При цьому він не став прямо звинувачувати фактичного правителя Саудівської Аравії - наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана.

Про це президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив в статті для Washington Post, передає УП.

«Ми знаємо, що наказ убити Хашоггі надійшов від вищих чиновників уряду Саудівської Аравії», - йдеться в статті.

За словами Ердогана, він не вірить в те, що вказівку ​​про знищення Хашоггі віддав особисто король Сальман. Президент підкреслив, що Туреччина і Саудівська Аравія перебувають у дружніх стосунках, але прицьому Туреччина не буде ігнорувати це вбивство.

Ердоган також не став прямо звинувачувати фактичного правителя Саудівської Аравії - наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили.

Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY