detector.media
03.11.2018 17:30
Суд постановив відновити розслідування справи Арбузова щодо розтрати державних коштів для створення каналу БТБ
Суд постановив відновити розслідування справи Арбузова щодо розтрати державних коштів для створення каналу БТБ
5 жовтня Генпрокуратура прийняла рішення про призупинення розслідування у зв’язку з розшуком підозрюваного - колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова. Печерський райсуд Києва скасував це рішення.

Про це повідомив адвокат екс-посадовця Євген Пеліхос, передає «Укрінформ».

«Підтверджую. Було рішення суду про скасування зупинення, що означає відновлення провадження», - сказав він.

За словами Пеліхоса, вказану справу ГПУ порушила у травні 2014 року, оголосивши підозру Сергію Арбузову в незаконному виділенні коштів для створення телеканалу «Банківське телебачення».

Пізніше, розповідає захисник, Печерський суд надав прокуратурі право заочного розслідування у цій справі, проте до суду провадження не було передано, а 5 жовтня ГПУ прийняла рішення про призупинення розслідування у зв’язку з розшуком підозрюваного.

«Рішення про призупинення було на основі розшуку, ніби його (Арбузова - ред.) шукають. Але є рішення щодо заочного засудження, і тому на основі розшуку справу не можна призупиняти», - пояснив адвокат.

Нагадаємо, що канал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») було створено Національним банком України за часів керівництва Сергія Арбузова. У березні 2015 року Нацбанк передав БТБ Міністерству інформаційної політики. Відтоді канал припинив своє мовлення. Матеріально-технічна база каналу стала складовою мультимедійної платформи іномовлення (телеканал UATV).

16 червня 2016 року за заявою ТОВ «Банківське телебачення» Нацрада анулювала ліцензію БТБ на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 та вирішила оголосити конкурс на місце в мультиплексі, яке вивільнив БТБ. За результатами конкурсу ліцензію отримав суспільний телеканал «Культура».

7 липня 2016-го Нацрада також анулювала супутникову ліцензію телеканалу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY