detector.media
02.11.2018 13:17
20 листопада – відкриття інтерактивної виставки «Гарет Джонс. Щоденник»
20 листопада – відкриття інтерактивної виставки «Гарет Джонс. Щоденник»
Film. ua Group спільно з компанією Amuseum організовують виставку, присвячену британському журналісту Гарету Джонсу.

З 20 листопада по 10 грудня в столичній галереї «Лавра» відбудеться інтерактивна виставка «Гарет Джонс. Щоденник», присвячена постаті британського журналіста Гарета Джонса, який першим розповів світові правду про Голодомор 1932-33 років в Україні.

Виставка, організована компаніями Film.ua Group, Kinorob та Amuseum за підтримки Українського культурний фонду та Українського інституту національної пам’яті, стане першим кроком у реалізації масштабного соціально-просвітницького проекту компанії Film.ua Group, метою якого є популяризація персони Гарета Джонса в Україні та світі.

Гарет Джонс – британській журналіст, який, ризикуючи життям, тричі відвідав радянську Україну в найважчий період її історії. У 1930-1933 роках він побачив голод власними очима і розповів про це світу. Журналістські розслідування Гарета згодом стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.  

Провідником в історію журналіста Гарета Джонса є його щоденник, цитати з якого ілюструють і запускають інформаційні блоки, кожному з яких відповідає певна інсталяція. Таким чином відвідувачі виставки матимуть можливість зануритися у світ 30-х років ХХ століття, дізнатися за яких умов він робив свої журналістські розслідування, з якими перепонами і брехнею стикався під час роботи, яким силам йому довелося протистояти. Та задати собі найболючіше питання: Що я можу зробити проти тоталітарної системи? Що я можу протиставити злу?

Окрім виставки в рамках просвітницького проекту Film.ua Group планується низка заходів з популяризації постаті Гарета Джонса,  а саме:

Нагадаємо, Kinorob (Film.ua Group) наразі працює над виробництвом історичного трилера «Гарет Джонс», режисеркою якого є Аґнєшка Голланд.  Стрічка, яка є копродукцією України, Польщі та Великобританії, планується до виходу в прокат у 2019 році.

У головних ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард,  Джозеф Моул, Кеннет Кренем, українські актори Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY