detector.media
01.11.2018 18:46
У Миколаєві викрили хакера, який розповсюджував вірус через YouTube - Кіберполіція
У Миколаєві викрили хакера, який розповсюджував вірус через YouTube - Кіберполіція
У кіберполіції вважають, що завдяки вірусу хакер дистанційно керував комп’ютером жертви, а також отримував доступ до веб-камери інфікованого комп’ютера. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри за двома статтями Кримінального кодексу України.

Про це йдеться в повідомленні на сайті кіберполіції.

Зазначається, що поліцейські провели обшук у квартирі ймовірного правопорушника та вилучили ноутбук, де нібито знаходилась адміністративна панель керування шкідливим програмним засобом.

За даними кіберполіції, хакер з метою розповсюдження шкідливого програмного забезпечення створив декілька каналів на відеохостінгу YouTube. На цих каналах він розміщував відеорекламу розважальних програм для комп’ютера та у опису до відео надавав посилання, через яке користувач нібито мав можливість завантажити таку програму. Натомість користувач завантажував шкідливе програмне забезпечення.

Наразі вилучену техніку направлено на проведення комп’ютерно-технічної експертизи. Вирішується питання щодо оголошення підозри хакеру за ч. 2 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Нагадаємо, раніше кіберполіція повідомила, що в Кропивницькому викрила піратів, яких підозрює у створенні додатка для Smart TV та отриманні протягом кількох років прибутків від ретрансляції платних телеканалів в обхід правовласників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY