detector.media
01.11.2018 14:29
Обережно! Консерви вибухають! NewsOne та 112-го захищають євросимпатики РФ
Обережно! Консерви вибухають! NewsOne та 112-го захищають євросимпатики РФ

Олексій Братущак, Українська правда

Другий день з ефірів двох каналів не сходять євродепутати Натан Гіл, Джонатан Арнотт, Девід Кобурн. Вони приїхали нібито захищати свободу слова в Україні.

От тільки історія цих депутатів показує: вони послідовно виступають проти України та за Росію. Це легко побачити по їхнім публічним заявам та голосуванню у Європарламенті.

"З великою приємністю", – євродепутатів зустріли на 112-му.

"Як долетіли, як вам погода", – розпливалася у посмішці журналістка і обіцяла показати, як працює "уся команда" Медведчука, ой 112-го телеканалу. Зустріч Медведчука з євроадвокатами не показали...

Далі були різні включення в новини, запрошення на ток-шоу. Усе, щоб продемонструвати: в Європі занепокоєні наступом на свободу слова у вигляді утисків Newsone та 112-го. Ніби українці такі тупи, що все з приставкою "євро" сприймають за абсолютне добро та еталон стандартів справедливості.

От тільки ці євродепутатів не є добром для України. Більше того, вони схожі на банальні "консерви РФ", які Москва задіює в потрібні моменти.

Давайте просто подивимось, в яких історіях засвітились ці "євроконсерви".

Захисники Russia Today


Ще пам'ятаєте висвітлення цим каналом подій 2014-2015 років в Україні? Добре.

Бо у вересні на захист RT виступав євродепутат Натан Гіл. Спеціалізований сайт про медіа "Детектор медіа" виклав кейс про цього гостя Newsone та 112-го.

У жовтні "робити все для підтримки RT" обіцяв Девід Коберн.

Дивно, що сьогодні ці двоє в одному реченні з Newsone та 112-м не згадують канал Russia Today. Він же в Україні вже заблокований. А це ж "Караул! Цензура в Україні! Наступ на свободу слова! Відхід від європейських цінностей!" Якось так оцінюють ситуацію з медіа в Україні ці євродепутати? Ну-ну...

Ідемо далі.

Третій захисник "вільних телеканалів" – Джонатан Арнотт.

У травні Європарламент ухвалив резолюцію про свободу та плюралізм ЗМІ. Тоді Арнотт виступав проти цієї резолюції.

2 роки тому Європарламент розглядав доповідь проти пропаганди третіх країн. По суті, йшлося про пропаганду Росії. Більшість євродепутатів документ підтримала. У Москві це назвали "новою холодною (інформаційною) війною".

Одні євродепутати говорили про напади Росії на Європу за допомогою пропаганди і шляхи боротьби з нею. Арнотт заявляв, що витрачати гроші на боротьбу з російською пропагандою не можна, краще їх спрямувати на боротьбу з проєвропейською пропагандою.

Гарні борці за свободу слова? Ага. Гібриднєнькі...

Потрібні РФ голосування у ЄП

Тут варто сказати, що усі троє євродепутатів – британці. Вони – євроскептики, при цьому вважають можливим балотуватися і працювати в Європарламенті. Гібридна політика.

Ну а тепер давайте подивимось, як ці євродепутати голосували за важливі для України рішення.

Червень 2015-го. Європарламент ухвалює резолюцію "Про стан відносин між ЄС та Росією". У ній засуджується анексія Криму та війна Росії проти України. Жоден з трьох захисників 112-го та Newsone цю резолюцію не підтримав.

Вересень 2014-го. Європарламент ратифікує Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Захисники "незалежних телеканалів" голосують проти.

Квітень 2017-го. Голосування за безвіз українцям. Хто голосує проти? Ну ви вже знаєте – трійка євро адвокатів.

Ці євродепутати не просто голосують в руслі російських антиукраїнських інтересів. Вони публічно озвучують російські меседжи. 

Ось приклади заяв Девіда Кобурна, які зрозумілі навіть без перекладу на українську:

8.07.2015: "We are better off Cooperating with Russia"

5.10.2016: We should work with the Russians in Syria not against them

І ось тепер цих європейців нам показують, що ніби вони переймаються станом європейських цінностей в Україні. Нє, ну а шо? Не привозити ж депутатів з триколором. Це ж відверте "палєво". Війна гібридна, тому і задіюють такі гібридні методи: російські консерви під прапором ЄС.

Покажіть своїх друзів


Представники 112-го та Newsone часто озвучують здивування: чому це їх не підтримують інші українські журналісти?

Ну так треба просто подивитись навколо себе, хто там поруч з вами бореться за свободу слова? Ось такі євродепутати? Піховшек, Журавський та Жарких? І ще десятки подібних консерв? Особи, які або вже мають "історію успіху" у вигляді озвучення темників, законопроектів про цензуру, співпраці з сепаратистськими пропагандистами. Або тільки зараз розкриваються в історії з захистом Newsone та 112-м. Все.

Це ж все легко перевіряється та викривається.

Якщо працівники 112-го та Newsone не можуть елементарно прогуглити історію євродепутатів, то про яку журналістику на цих телеканалах говорять? Якщо ж вони таки можуть власноруч знайти інформацію про ці "євроконсерви", то чому виводять їх в ефір у вигляді борців за європейські цінності в Україні? Це ж пряма участь у гібридній війні на стороні РФ.

І коли кажуть, що ось, телеканали закриють, журналісти залишаться без роботи, то виникає одне питання: якого біса вони тримаються за роботу на російську пропаганду? Ми точно маємо їх жаліти?

Ну і останнє. Коли у серпні з ефіру 112-го викинули програми "Радіо Свобода" працівники телеканалу мовчали. Чомусь тоді вони не говорили про утиски свободи слова, безробітних колег та їхні родини...

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY