detector.media
30.10.2018 11:22
У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять
У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять
30 жовтня на засіданні колегії Держкомтелерадіо виконуючий обов’язки начальника управління інформації та зав’язків із громадськістю Київської обласної державної адміністрації Дмитро Горбачов повідомив, що на Київщині з 39 комунальних друкованих ЗМІ реформувались п’ять

Про це повідомляє «Укрінформ».

«У Київській області зареєстрували 39 комунальних друкованих видань. З них реформовано 5 видань», – сказав він.

За словами пана Горбачова, одне видання нині перебуває у процесі припинення своєї роботи, а щодо 4 редакцій взагалі не прийняте рішення про реформування – «Київська правда», «Вишгород», «Новини  Полісся» та «Рідне місто».

Також заплановано розгляд питань щодо виходу  зі складу засновників трьох видань – «Час Київщини», «Життя і слово», «Новий день». Решта редакцій, за словами пана Горбачова, перебувають на  різних  етапах реформування.

Нагадаємо, у вересні розпочались останні три місяці, впродовж яких усі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки і до кінця цього періоду залишилося останні 3 місяці. Станом на сьогодні з 752 видань, що мають роздержавитись, реформувалися всього 241, тобто третина.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ініціаторами якого стали дев’ять членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів №№ 65607291 і 7395, які пропонують зміни до закону про реформування державної та комунальної друкованої преси.

Медійні громадські організації закликали Верховну Раду якнайшвидше розглянути і ухвалити саме законопроект № 8441.

2 жовтня Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"». У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY