detector.media
29.10.2018 12:15
Велика Британія знала про плани Саудівської Аравії щодо журналіста Хашоггі – ЗМІ
Велика Британія знала про плани Саудівської Аравії щодо журналіста Хашоггі – ЗМІ
Британське видання Express повідомляє, що журналіст Джамаль Хашоггі збирався розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімічної зброї в Ємені, а Великобританія нібито знала про плати проти журналіста

Видання посилається на джерела у розвідці Великої Британії.

Розвідка, нібито, знала про плани проти журналіста за кілька тижнів до його вбивства. Зокрема планувалося викрадення Хашоггі та його повернення до Саудівської Аравії.

За даними розвідки, розпорядження щодо журналіста надходили не від наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда ібн Сальмана, і він міг про це не знати.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Канал CNN повідомив, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники. Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі. Також вона визнала, что вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY