detector.media
28.10.2018 10:45
Туреччина заявила про готовність почати судовий процес у справі вбитого журналіста Хашоггі
Туреччина заявила про готовність почати судовий процес у справі вбитого журналіста Хашоггі
Раніше влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

Туреччина готова почати судовий процес у справі вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на прес-конференції за підсумками саміту в Стамбулі за участю лідерів РФ, Німеччини, Туреччини та Франції, присвяченого ситуації в Сирії, передає УНН.

«Злочин було скоєно в Стамбулі, тому якщо Саудівська Аравія не буде продовжувати цей судовий процес, його почне турецька судова система», - сказав президент.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Канал CNN повідомив, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники. Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі. Також вона визнала, что вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY