detector.media
27.10.2018 15:00
Саудівська Аравія не збирається видавати Туреччині підозрюваних у вбивстві Хашоггі - МЗС
Саудівська Аравія не збирається видавати Туреччині підозрюваних у вбивстві Хашоггі - МЗС
Влада Саудівської Аравії заявила про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути до відповідальності усіх з цього списку.

Про це повідомив міністр закордонних справ Адел аль-Джубейр під час форуму в Бахрейні, передає AFP.

«Щодо питання про екстрадицію: це громадяни Саудівської Аравії, вони затримані в Саудівській Аравії, розслідування проводиться в Саудівській Аравії, і вони будуть під вартою в Саудівській Аравії», - сказав він.

Раніше Міністерство юстиції Туреччини заявило, що вимагатиме екстрадиції громадян Саудівської Аравії, підозрюваних у вбивстві опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Канал CNN повідомив, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники. Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі. Також вона визнала, что вбивство було умисним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY