detector.media
26.10.2018 19:11
«Репортери без кордонів» вимагають від президента Чехії вибачитися за жарт про журналістів
«Репортери без кордонів» вимагають від президента Чехії вибачитися за жарт про журналістів
Мілош Земан вже не перший раз погано жартує про журналістів. Так, має давню історію поганих жартів за рахунок журналістів. Так, в жовтні 2017 року під час прес-конференції він продемонстрував муляж автомата з написом «для журналістів» на ньому. У травні 2017 року президент сказав, що журналісти повинні бути «ліквідовані», оскільки «їх занадто багато».

«Репортери без кордонів» (RSF) засуджують останній жарт чеського президента Мілоша Земана про журналістів і закликають його вибачитися. Про це йдеться в заяві організації.

24 жовтня після промови він сказав групі репортерів: «Я люблю журналістів, тому я можу організувати для них спеціальний банкет цього вечора в посольстві Саудівської Аравії», натякаючи на інцидент із саудівським журналістом Джамалєм Хашоггі, який зник після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Як визнала саудівська влада, журналіста там вбили.

«Ми засуджуємо останню жахливу провокацію чеського президента перед журналістами. Болісно від того, що він посилює свій цинізм до такого рівня. Він повинен вибачитися перед журналістською спільнотою та припинити ці огидливі випади», - сказала Полін Адес-Мєвель, глава офісу RSF з ЄС та Балканському регіоні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY