detector.media
26.10.2018 17:54
МЗС України має інформацію, куди можуть етапувати Сущенка
МЗС України має інформацію, куди можуть етапувати Сущенка
У Міністерстві закордонних справ України мають інформацію, куди можуть етапувати незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на інтерв’ю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

«На жаль, маємо месидж, куди Роман може бути переведений. Але спочатку ми будемо спілкуватися з дружиною Анжелою, з його родичами, а потім вже говоритимемо публічно», – заявив Клімкін.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. 

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

8 жовтня журналіста етапували до колонії. У процесі етапування з СІЗО «Лефортово» український журналіст Роман Сущенко був поміщений у збірний пункт російської в'язниці «Матросская тишина». Подальший його маршрут невідомий.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY