detector.media
25.10.2018 20:00
Канал «1+1» розпочав зйомки історичного фільму «Чорний ворон»
Канал «1+1» розпочав зйомки історичного фільму «Чорний ворон»
«ТЕТ Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» розпочав зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману-бестселлеру українського письменника Василя Шкляра.

Про це повідомляє прес-служба «1+1».

Режисером стрічки став Тарас Ткаченко, відомий своєю роботою над повнометражним фільмом «Гніздо горлиці». Проект реалізується за підтримки Державного агентства з питань кіно та планується до показу в кінотеатрах України.

«Екранізація "Чорного ворону", звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем і очікуємо на нього найближчим часом на знімальному майданчику. Тема твору дуже актуальна для українців сьогодні. Коли автор писав книгу, було лише передчуття війни, яка розгорнулась зараз на Сході. Ми ж у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна. Сподіваємося, що історія, яку ми знімаємо, об’єднає всю державу», - зазначив Тарас Ткаченко. 

Режисер розповів, що перший знімальний день творча група працювала на локації під Києвом.

«Ми будемо відтворювати Мотронинський монастир, який став центром спротиву повстанців у минулому столітті. Також плануються зйомки неподалік Переяслав-Хмельницького. Стрічка насичена масштабними батальними сценами, до яких, звичайно, залучаються каскадери. Проте вже у перший знімальний день один із акторів захотів виконувати складний трюк самостійно, і в нього це вийшло дуже органічно», - додав він.   

Сценаристом фільму став Тарас Антипович, оператор-постановник - Олександр Кришталович. Виконавчі продюсери - Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму - Олександр Ткаченко.

Як відомо, у романі «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра йдеться про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Роман розійшовся накладом у 300 тисяч примірників.

Нагадаємо, про підписання угоди між каналом «1+1» і письменником Василем Шкляром про виробництво 4-серійної історичної драми «Залишенець. Чорний Ворон» за мотивами його однойменного роману повідомив у лютому 2016 року генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

19 грудня 2016 Держкіно уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» («1+1 медіа») контракт про надання кінопроекту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 млн 873,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 23 млн 746,9 тис. грн. Але тепер мова йшла не про 4-серійний проект, а про повнометражний фільм.

У 2017 стало відомо, що режисером картини стане Олег Туранський. У квітні 2018-го «1+1» повідомив про зміну виробника та режисера драми «Чорний ворон».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY