detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.10.2018 14:55
Радіо «Еммануїл» перемогло у конкурсі на мовлення в УКХ-діапазоні
Радіо «Еммануїл» перемогло у конкурсі на мовлення в УКХ-діапазоні
Радіо «Еммануїл» отримало частоту у Чернівцях. Таке рішення прийняли члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 25 жовтня

Регулятор завершив конкурс на мовлення на ультракоротких хвилях у Чернівцях. На частоту 69,26 МГц у Чернівцях претендували дві радіостанції християнського спрямування - ТОВ «Телерадіокомпанія «Еммануїл» та ТОВ «ТРК "ІФ медіа-груп"» («Радіо Марія»). Обидві компанії намагаються розвивати мережу в УКХ-діапазоні.

«Радіо Марія» – це католицьке радіо, що мовить у 77 країнах світу. В Україні працюють з 2010 року, мовлять на 9 частотах УКХ-діапазону. Нагадаємо, нещодавно радіостанція перемогла у конкурсі на цифрове радіомовлення в стандарті T-DAB (DAB+) у Києві.

Керівник та власник «Еммануїлу» Галина Вовченко позиціонувала радіостанцію як міжконфесійне радіо. Компанія вже має частоти у Харкові, Києві,  Львові, Запоріжжі, Чернігові та Дніпрі.

Члени Нацради надали перевагу саме «Еммануїлу» через те, що радіостанція має намір мовити на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Голова регулятора Юрій Артеменко закликав радіостанції розвивати саме УКХ-діапазон і замовляти частоти для прорахунку, тому що у ФМ-діапазоні «зараз тісно».

Інших переможців на мовлення на ультракоротких хвилях не було. Частоти у містах Гайсин, Ковель (Вінницька область), Краматорськ (Донецька область), Гребінка (Полтавська область), Тростянець (Сумська область) та Великий Буг і Городок (Хмельницька область) не зацікавили жодну з радіостанцій.

А радіо «Формат» (ТОВ «Інформ мережа», яке подавалось на частоту у Запоріжжі (72,29 МГц), Нацрада відмовила в участі у конкурсі, тому що мала зауваження до документів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY