detector.media
23.10.2018 17:20
Апеляційний суд Херсону залишив Вишинського під вартою
Апеляційний суд Херсону залишив Вишинського під вартою
Херсонський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги захисту керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського на продовження йому терміну утримання під вартою до 4 листопада.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«У задоволенні апеляцій захисту відмовлено, суд залишив Кирила під вартою», – повідомив агентству адвокат журналіста Андрій Доманський.

Нагадаємо, 15 травня в офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду». СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина»Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

Заступник голови СБУ Віктор Конононенко повідомив, що Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України, хоча він має також і російське громадянство.

Під час засідання Апеляційного суду в Херсоні 1 червня Вишинський заявив про відомову від українського громадянства. Проте у Державній міграційній службі зазначили, що самої лише заяви недостатньо для виходу з громадянства. Також вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру.

6 липня Кирилу Вишинському повідомили також про підозру в незаконному зберіганні зброї. 11 липня під час розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському слідчий заявив, що до кримінальної справи щодо державної зради були долучені матеріали іншого кримінального провадження щодо керівника видання, зокрема щодо зберігання зброї та наркотичних засобів.

19 липня Херсонський міськсуд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно Вишинського, вилучене під час обшуків.

6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського ще на 60 діб.

Фото: ТСН

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY