detector.media
08.04.2003 15:03
У справі антипрезидентських публікацій прокуратура допитала редактора “Антенни” Валерія ВоротникаIMI
Як стало відомо ІМІ, минулого тижня прокуратура Черкаської області зробила виїмку екземплярів черкаської газети "Антенна" за листопад-грудень 2002 року, де містилися ряд публікацій, мова про які йшла в спеціальному дорученні генеральної прокуратури України. Це кілька передрукованих статей з газети "Граней-плюс" Тетяни Коробової і один авторський матеріал журналіста "Антенни".

Головний редактор "Антенни" Валерій Воротник також повідомив, що ще 31 березня його було викликано до прокуратури Черкаської області. Журналіста допитали як свідка у кримінальній справі, яку порушила Генеральна прокуратура України за фактами публікацій в засобах масової інформації, брошурах, інших виданнях матеріалів, спрямованих на перешкоджання виконанню службових обов'язків і підривши авторитету президента країни і мають образливий, наклепницьких характер. Воротник звертає увагу на те, що прокуратурою були вилучені ті публікації "Антенни", які наводилися у "моніторингу" української преси, який надсилав керівник головного управління інформаційної політики Адміністрації Президента Сергій Васильєв доповідачу Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен "на підтвердження того, що в Україні існує широкий плюралізм думок у вітчизняних ЗМІ". - Мабуть, щоб робота даремно не пропала, в адміністрації президента

прийняли рішення поскаржитися тепер у прокуратуру, - вважає Воротник. ІМІ звертається до всіх, кого допитували по цій справі чи вилучали друковані видання, з проханням повідомити нас про це.

IMI

Читайте також:

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактами публікації у ЗМІ наклепницьких матеріалів про Президента України

Обвинувачуваними можуть стати всі журналісти, що висвітлювали “Кучмагейт”

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY