detector.media
22.10.2018 15:37
Федеріка Могеріні наполягає на прозорому розслідуванні вбивства журналіста Хашоггі
Федеріка Могеріні наполягає на прозорому розслідуванні вбивства журналіста Хашоггі
Євросоюз наполягає на глибокому і прозорому розслідування обставин убивства журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі

Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні.

Вона заявляє, що виявлені обставини смерті журналіста «викликають глибоку тривогу» та звернула увагу на порушення Віденської конвенції 1963 року про консульські зв’язки.

«Тому Європейський Союз, як і його партнери, наполягає на необхідності продовження глибокого, достовірного та прозорого розслідування, для виявлення належного розуміння щодо обставин убивства та притягнення до відповідальності всіх відповідальних за це. Пам'ять Джамаля Хашоггі, сім'я журналіста, а також його друзі заслуговують на справедливість», – йдеться в заяві пані Могеріні.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Видання CNN повідомило, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

Також ЗМІ повідомляють, що британські посадові особи, нібито, почали складати список саудівських чиновників та урядовців, які потенційно можуть потрапити під дію санкцій до завершення розслідування зникнення журналіста Джамала Хашоггі.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники.

21 жовтня в ефірі американського телеканалу Fox News міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр назвав «величезною і страшною помилкою» вбивство журналіста Джамаля Хашоггі та пообіцяв, що відповідальні за це понесуть покарання. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY