detector.media
22.10.2018 15:07
«Вулкан» Романа Бондарчука отримав приз на кінофестивалі в Китаї
«Вулкан» Романа Бондарчука отримав приз на кінофестивалі в Китаї
Дебютна ігрова повнометражна стрічка «Вулкан» українського режисера Романа Бондарчука здобула приз глядацьких симпатія на кінофестивалі у Пін’яо (Китай).

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив режисер фільму Роман Бондарчук.

«Вулкан отримує Hidden Dragon на фестивалі в Пін’яо. Це приз глядацьких симпатій, який присуджує журі з 35 людей - різних видів занять, з різним бекграундом. Особливо приємно, що серед наших суперників були учасники цьогорчіної Венеції, Торонто і Кан, але саме "Вулкан" знайшов відгук у серці китайського глядача. Вітаю усіх причетних, це однозначно перемога!», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, «Вулкан» – це дебютний ігровий фільм режисера, арт-директора Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA Романа Бондарчука.

З українського боку виробництво фільму «Вулкан» здійснила кінокомпанія «Тато Фільм» (продюсерка Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

За сюжетом, головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Як писав «Детектор медіа», світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми East of the West 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Національна прем’єра пройшла в рамках Міжнародної конкурсної програми 9-го Одеського кінофестивалю.

Стрічка взяла Гран-прі на фестивалі «Золотий абрикос» у Вірменії, Гран-прі Міжнародного фестивалю нового кіно у м. Спліт (Хорватія).а також отримала приз за найкращу режисуру на Міжнародному кінофестивалі в Алмати. 

Фото: Фейсбук-сторінка Романа Бондарчука. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY