detector.media
20.10.2018 16:30
Мін'юст США висунув звинувачення росіянці, яку називають бухгалтером «фабрики тролів»
Мін'юст США висунув звинувачення росіянці, яку називають бухгалтером «фабрики тролів»
Звинувачення висунуто 44-річній росіянці Олені Олексіївні Хусяйновой, яка, як стверджується, була головним бухгалтером проекту по втручанню в американські вибори, організованого компаніями бізнесмена Євгена Пригожина, - так званої фабрики тролів.

Про це повідомляє видання «Медуза».

Зазначається, що Хусяйнову вважають причетною також до втручання у вибори до американського конгресу, які відбудуться 6 листопада 2018 року. На думку слідства, вона відповідала за фінансування, зокрема, «витрат на активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменних імен, покупку проксі-серверів і просування постів у соціальних мережах».

Гроші на проект, згідно з обвинуваченням, проводилися через рахунки як мінімум 14 юридичних осіб, пов'язаних з компаніями бізнесмена Пригожина; мета платежів формулювалася, наприклад, як «надання послуг зі збирання та переробки матеріалів».

Як відомо, у вересні президент США Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій проти іноземних громадян або компаній, підозрюваних у втручанні в вибори. Влітку група сенаторів підготувала законопроект «Про захист від агресії Кремля», необхідність якого пояснили спробами Росії втрутитися у вибори.

Раніше соцмережа Twitter оприлюднила базу з 4 тисяч акаунтів, які могли бути причетними до інформаційних операцій з 2016 року, й повний архів їхнього контенту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY